onsdag, oktober 22, 2008

Lite recept

12 blad gelatin
3burkar konserverade päron a420g
5 dl päronspad
4 st ägg delade
1 dl socker
2tsk vanillinsocker
2 tsk citronsaft
4 droppar grön hushållsfärg
4 dl vispgrädde

Lägg gelatinet i kallt vatten. Sila av päronen. De kan man hacka/mosa och ha i moussen eller lägga lite under. 
Vispa äggulorna med päronspadet och socker i en kastrull. Sjud under vispning tills det tjocknar. Tag av kastrullen och ställ i kallt vatten. Krama ur gelatin bladen och lös dem i den heta krämen. Tillsätt vanillin, citronsaft och hushållsfärg och låt kallna.
Vispa först äggvitorna hårt och sedan grädden. Vänd ner i päronkrämen. 

Ingredienser

3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering

Tips

1 sats blir 12 stycken cupcakes

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Chocolate frosting:

9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Måste testa detta receptet:-)
Ha, det så trevligt med shoppingen.
Kram