3burkar konserverade päron a420g
5 dl päronspad
4 st ägg delade
1 dl socker
2tsk vanillinsocker
2 tsk citronsaft
4 droppar grön hushållsfärg
4 dl vispgrädde
Lägg gelatinet i kallt vatten. Sila av päronen. De kan man hacka/mosa och ha i moussen eller lägga lite under.
Vispa äggulorna med päronspadet och socker i en kastrull. Sjud under vispning tills det tjocknar. Tag av kastrullen och ställ i kallt vatten. Krama ur gelatin bladen och lös dem i den heta krämen. Tillsätt vanillin, citronsaft och hushållsfärg och låt kallna.
Vispa först äggvitorna hårt och sedan grädden. Vänd ner i päronkrämen.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
1 kommentar:
Måste testa detta receptet:-)
Ha, det så trevligt med shoppingen.
Kram
Skicka en kommentar